Veel mensen vragen adviezen op forums, facebook bij bekenden etc.
Het jammere is dat iedereen een eigen mening hierover heeft, maar bijna niemand geleerd heeft voor het gedrag hond.
Ik lees vaak de meest nare adviezen zoals bijvoorbeeld, in het nekvel pakken en schudden, op de grond drukken, stem verheffen, zelfs ooit eens gezien dat er meerdere mensen waren die het advies gaven om je vingers ver achter in de puppymond te doen....kom op hee het zijn baby's!
Met het aannemen van adviezen van mensen die denken dat ze het weten, loop je het risico jouw pupje of oudere hond te verknallen.
Kom je er echt niet uit neem contact op met een gedragstherapeut!
Met dit onderstaande stukje en een gezonde dosis verstand zul je jouw pup begrijpen.

-Bijten!

De pup komt uit een nest met broertjes en zusjes en spelen volop en dat gaat er best pittig eraan toe de pupjes kunnen onderling alleen maar spelen met hun bek, automatisch als de nieuwe eigenaar de pup meeneemt wil de pup sociaal contact laten zien en lekker met jou spelen, 3 x raden hoe hij dat gaat doen!.... Juist met zijn lekkere bekje vol met scherpe tandjes wij als mensen vinden dat niet leuk en zouden geneigd zijn dit te straffen, maar een kind dat je uitnodigt om te spelen straf je ook niet toch? Je geeft het wel aan als je er geen zin in hebt of je vind het niet leuk dat ze met iets anders mogen gaan spelen, waar ze wel in kunnen bijten zorg dus altijd voor voldoende speeltjes en kauwbotten maar straf je pup nooit hij wil immers spelen en zal niet snappen waarom jij daarop straf geeft. Blijft de pup bijten zet hem dan van schoot of bij je weg zonder iets te zeggen en ga wat anders doen.